Toimen Tyttöjen 100-vuotisjuhlat

Lauantaina 25.9.2010 Kiljavan leirikeskuksessa nostettiin Suomen lippu salkoon ja lähes satapäinen yleisö kajautti ilmoille Toimen Tyttöjen laulun. Päivän muotiväri oli selvästi violetti, jota vilahteli monensävyisten eli eri-ikäisten huivien lisäksi myös kengissä ja vaatteissa. Jopa hiuksia oli sävytetty yhteensopiviksi huivin värin kanssa. Juhlaan oli kutsuttu tietysti myös lippukuntalaisten perheet, (poika)ystävälippukunnat, kannatusyhdistyksen väki ja edustajia eri tahoilta.

Sopivan juhlavassa lipunnostossa uudet toimettaret antoivat lupauksen ja lippukunta vastaanotti tervehdyksiä kulttuuriministeri Stefan Wallinilta, Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajuselta, Suomen Partiolaisilta ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisilta. Suurena kunnianosoituksena Toimen Tytöille myönnettiin Suomen Vapaa Partioryhmän kultainen kiitollisuudenmerkki sekä Toimen Poikien kiitollisuudenmerkki.

Lipunnoston jälkeen juhlaväki jaettiin vartioihin, jotka lähtivät kiertämään toimintarasteja. Rasteilla mm. tunnistettiin partiolauluja, pujoteltiin spagetteja makaroneihin ja tehtiin TT-henkisillä iskulauseilla somistettuja rintanappeja.

Rastien jälkeen päästiinkin sitten itse asiaan, eli sopan ja juhlakakun kimppuun. Samalla seurattiin sudenpentujen, seikkailijoiden ja tarpojien valmistelemaa ohjelmaa. TT:n mieltymyksen suuriin ruoka-annoksiin olivat oivaltaneet ainakin Karhu-Veikot, jotka luovuttivat lippukunnalle lahjaksi jättiläismäisen lastan ja puuhaarukan.

Neljän aikaan suurin osa juhlaväestä lähti bussilla kohti kotia, mutta nelisenkymmentä Toimen Tyttöä eri vuosikymmeniltä jäi vielä iltajuhlaan herkuttelemaan ja muistelemaan kuluneita vuosia. Onnistuneen päivän kiteytti hyvin yhden rintanapin teksti: Toimen Tytöt – Sadan vuoden yhtenäisyys.

Toimen Tytöt kiittää kaikkia juhliin osallistuneita ja tervehdyksen lähettäjiä. Tästä on hyvä jatkaa taas ainakin sata vuotta eteenpäin.